VIDEO: Club Brugge werd uitgedaagd! En ze hadden er geen eitje aan. Kijk maar eens wat deze panna-kampioenen kunnen

VIDEO: Club Brugge werd uitgedaagd! En ze hadden er geen eitje aan. Kijk maar eens wat deze panna-kampioenen kunnen

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Wat gebeurt er als je twee professionele straatvoetballers tegen twee professionele veldspelers zet? Club Brugge-spelers Refaelov en Claudemir, zelf geboren met heel wat techniek in hun lijf mochten het ondervinden.

Aan de vooravond van het zesde seizoen 'ENGIE Street Heroes' namen twee straatvoetballers het op tegen twee spelers van Club Brugge. In deze originele 2vs2 Challenge werden Refaelov en Claudemir uitgedaagd door Soufiane Bencok en Thomas Stemgee, twee Belgische street players met een behoorlijk gevulde prijzenkast.

Panna en straatvoetbal in het algemeen, zijn een geweldige manier om van jongsaf je techniek aan te scherpen. Heel wat van de grote namen uit het huidige profvoetbal hebben het spelletje op straat geleerd. Daarnaast is het voor veel spelers een manier van zelfexpressie.

Meer dan in het veldvoetbal kunnen ze hun eigenheid kwijt in het straatvoetbal; ze kunnen hun goesting doen, zelf technieken leren en uitvinden en het eventueel delen via de sociale media. Daarom is het voor veel jonge voetballers een super zinvolle vrijetijdsbesteding. Hiervan getuigen ook Mehdi Amri, Nette Peeters en Evrim Nallar, drie Belgische panna kampioenen die ook goed presteren op het grote veld of in de zaal. Amri is amper 13 en dit kan hij al:

Met ‘ENGIE Street Heroes' willen de Franstalige en Vlaamse Straatvoetbalbond samen met ENGIE de kracht van sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder gebruiken om jongeren met verschillende achtergronden dichter bij elkaar te brengen. De kernwoorden bij de panna-wedstrijden zijn respect en fair play. Zo schudden de spelers voor en na iedere wedstrijd elkaar de hand om op die manier te tonen dat ze een eerlijke en respectvolle wedstrijd willen spelen.

Panna gebruikt de kracht van sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder om jongeren met verschillende achtergronden dichter bij elkaar te brengen. Integratie via sport is een belangrijke pijler van de politiek inzake maatschappelijke verantwoordelijkheid van ENGIE. Het is eveneens een waarde die gedeeld wordt met de Street Heroes die sinds 6 jaar op de steun van ENGIE kunnen rekenen.

Benieuwd? In april kan je op deze plekken meedoen of kijken:

11 april 2017: Leuven (Buurtcentrum Hoogland)

13 april 2017: Leuven (Den Bruul)

19 april 2017: Sint-Gillis (Place Louis Morichar)

26 april 2017: Verviers (Quartier de Prés-Javais), Zaventem (Stationsplein), Waregem (Esplanade), Ronse (Scheldekouter).

29 april 2017: Koksijde, Mechelen (Cruyff Court), Brussel (Europakruispunt), Ronse (Stadstuin), Antwerpen (Villegaspark).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties