Preud'homme: "Of we nog kampioen kunnen worden? Wel..."

Timothy Collard
Timothy Collard
| 53 reacties
Preud'homme: "Of we nog kampioen kunnen worden? Wel..."
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge kreeg twee weken op rij een harde tik te verwerken. Eerst verloor blauw-zwart op het veld van AA Gent, afgelopen weekend volgde er een gelijkspel tegen Charleroi. Akkoord, het zat niet allemaal mee voor Club. Maar... Het moet de fout ook bij zichzelf zoeken.

Vooral in de eerste helft tegen Charleroi lieten tal van Brugse sterkhouders het afweten. Ze waren niet op de afspraak, waren niet scherp en creatief genoeg, speelden niet snel genoeg in balbezit en kozen nauwelijks voor een dieptepass.

Gebrek aan creativiteit

Dat zag ook Michel Preud’homme. “We misten diepgang en snelheid in ons spel. En voorin ontbrak het ons aan creativiteit en finesse. Zeker om een goed georganiseerde ploeg als Charleroi te ontwrichten. Een aantal spelers was niet op niveau.”

“Of we nog kampioen kunnen worden?” Op die vraag had Preud’homme meteen een antwoord klaar. “Wel... Als we spelen zoals de eerste helft tegen Charleroi niet. Als er enkele aanvallende spelers ontbreken zoals dat bij ons het geval is, moet je oplossingen trachten te vinden.”

"We zullen het maximum geven"

Michel Preud'homme

“Vorige week, tegen AA Gent, hadden we de oplossing gevonden. Tegen Charleroi hadden we eveneens de oplossing gevonden. Maar oké… Als alles tegenzit, we kregen twee strafschoppen tegen, dan is het niet makkelijk. We hadden twee keer meer verdiend, maar blijven achter met één op zes.”

Toch gooit Preud’homme de handdoek nog niet. Dat is ook zijn stijl niet. De Luikenaar zal blijven vechten tot het einde. “We zullen het maximum geven. Dat hebben we de voorbije weken ook gedaan, hoor. Daarnaast hopen we ook enkele spelers (Vossen, Izquierdo en Refaelov, nvdr.) te recupereren die ons niveau kunnen opkrikken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties