Preud'homme werd opgeroepen door Reviewcommissie: "Ik vind niet dat ik iets fout heb gedaan. Ik heb de grens niet overschreden"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 66 reacties
Preud'homme werd opgeroepen door Reviewcommissie: "Ik vind niet dat ik iets fout heb gedaan. Ik heb de grens niet overschreden"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Bij Club Brugge kunnen ze niet tevreden zijn. De regerende landskampioen opende play-off 1 met amper één op zes, en tot overmaat van ramp moet Michel Preud'homme zich net nu bij het Bondsparket gaan verantwoorden voor zijn uitbarsting tegen Charleroi.

“Ik heb geen keus. Ik moet ernaar toe gaan, hé”, aldus Preud’homme vrijdag op zijn wekelijkse persbabbel. “Voor sommigen is het onbegrijpelijk, anderen vinden het logisch. De meningen zijn verdeeld. Maar oké, ik ga mijn verdediging niet via de pers doen. Ik zal die dinsdag in Brussel wel doen.”

"Ik vind niet dat ik iets fout heb gedaan"

Michel Preud'homme

Akkoord, Preud’homme reageerde heftig nadat scheidsrechter Wouters de bal op de stip legde. Maar of Preud’homme daar nu ook een schorsing moet voor krijgen? “Ik vind niet dat ik iets fout heb gedaan. Ik ben tijdens de wedstrijd ook niet uitgesloten voor wat ik heb gedaan. Ik heb de grens niet overschreden. Het is niet omdat je een notitieboekje tegen de grond gooit, dat je iets fout doet.”

“Of ik kalmer moet worden langs de zijlijn? Goh, wat is kalm, hé… Of ze door mij voor dit te schorsen een voorbeeld willen stellen naar de andere trainers toe? Goh, wat is een voorbeeld, hé”, reageerde Preud’homme vervolgens kort.

"Willen ze winnaars in België? Coaches die resultaten behalen? Of liever ideale schoonzonen?"

Michel Preud'homme

Om uiteindelijk toch zijn punt te maken. “Willen ze winnaars in België? Coaches die resultaten behalen? Of liever ideale schoonzonen? Ik vraag ook consequentie. Niet dat een trainer de ene keer weer wordt opgeroepen en een andere trainer erna wegkomt met een gelijkaardig feit.”

“Iedere trainer laat zijn emoties op zijn manier de vrije loop. Ik gooide mijn notitieboekje tegen de grond, een andere coach zwaait met zijn armen, nog een andere coach fluistert iets in het oor van de vierde man.”

Een extra stimulans om een tweede opeenvolgende titel te pakken met Club Brugge is dit voorval niet voor Preud’homme. “Mijn drive is altijd heel groot. Ik ben gemotiveerd en probeer mijn werk altijd voor de volle honderd procent te doen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties