Reactie Hein knipoogt: "Niet slecht voor een zwak uitploegske hé" en "Anderlecht zondag geen kampioen, missie geslaagd"

Hein knipoogt: "Niet slecht voor een zwak uitploegske hé" en "Anderlecht zondag geen kampioen, missie geslaagd"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck was wel blij na de wedstrijd bij Zulte Waregem. Na drie uitmatchen - het pijnpunt van Gent heel het reguliere seizoen - staan de Buffalo's tweede na een 7 op 9 in die uitwedstrijden.

Voor Vanhaezebrouck was het de eerste keer dat hij kon winnen op het veld van Zulte Waregem. "Dat is dan ook weer weg, maar er komen elk seizoen nieuwe ploegen bij hé. Ik denk dat ik ook nog niet kunnen winnen heb op Eupen", kon er al gauw een grapje vanaf.

"7 op 9 na drie uitmatchen, niet slecht voor een zwak uitploegske hé", knipoogde Vanhaezebrouck. "En we hebben de competitie al wat langer gemaakt, missie geslaagd voorlopig. Maar: Anderlecht zal wellicht wel winnen van Charleroi en die kunnen dus nog betere cijfers voorleggen dan ons. Zij pakken gewoon 13 op 15, en dan kunnen wij nooit op hen inlopen."

Want Gent begon gewoon met een te grote achterstand aan de play-offs. "50 punten? Dat is voldoende om mee te spelen in play-off 1, maar ook niet meer dan dat. Onze doelstelling blijft Europees voetbal - de top-3 of de vierde plaats na Zulte Waregem - en dat is nog goed mogelijk."

En Vanhaezebrouck heeft nog een extra doel gevonden: "We willen de beste ploeg zijn of worden in play-off 1. Als we de achterstand op Anderlecht niet meer kunnen inhalen, dan kunnen we dat toch alvast zeggen. We moeten nu op dit elan doorgaan en zo goed mogelijke play-offs spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties