Mechelen en Gent zien wel iets in ex-Anderlecht-talent

Mechelen en Gent zien wel iets in ex-Anderlecht-talent
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De ogen van veel eersteklassers zijn opengegaan tijdens de recente play-offs. Velen beseffen dat er ook goud te rapen valt in eigen land en het niet altijd in het buitenland te zoeken valt. Ook bij degradant Lommel United is er eentje die in de belangstelling is gevallen.

Alexandre De Bruyn stond ooit te boek als één van de grote talenten van Anderlecht en mocht zelfs een paar keer meetrainen met de A-kern, maar verder kwam hij nooit. In de zomer van 2016 vertrok hij echter uit Brussel omdat zijn kansen om door te stoten niet groot leken.

Hij koos voor een avontuur bij Lommel United, maar dat liep niet zo goed af. Vrijdag zakte Lommel naar de Eerste Amateurreeks, maar De Bruyn zal waarschijnlijk een nieuwe kans aangeboden krijgen. Misschien zelfs uit 1A, want zowel Mechelen als AA Gent informeerden al bij zijn entourage. En ook een Nederlandse ploeg toont belangstelling in de 22-jarige rechterwinger.

Dribbelaar

De Bruyn is technisch bijzonder sterk en kan ook als tweede aanvaller worden uitgespeeld. Bij de jeugd van paars-wit werd er sterk in hem geloofd omwille van zijn dribbelcapaciteiten en snelheid. Zijn ontwikkeling werd echter afgeremd door enkele blessures. Bij Lommel kwam hij dit seizoen tot 20 matchen waarin hij vier keer scoorde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties