Scoringsmachine spits Anderlecht stokt: "En hij kan niet voetballen, dus ..."

Redactie
| 9 reacties
Scoringsmachine spits Anderlecht stokt: "En hij kan niet voetballen, dus ..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lukasz Teodorczyk is en blijft de topschutter in de Jupiler Pro League, maar de laatste acht wedstrijden zwijgt zijn kanon. En dus stijgt stilaan de kritiek op de spits van Anderlecht.

Zijn ploegmaats zagen ook dat de bediening niet zo goed was richting de Poolse targetman. Herman Brusselmans van zijn kant is dan weer kristalhelder: "Hij moet het hebben van zijn doelpunten en hij scoort nu al een tijdje niet meer. En daar moet hij het van hebben, want hij kan niet voetballen", aldus Brusselmans in Stadion.

"Eens je niet meer scoort als spits, kan je in een vicieuze cirkel raken. Hij raakt nerveus omdat hij niet scoort en vervangen wordt door die Zweed - die ook niet scoort. Dat is typisch voor een spits die een tijdje droog staat. Maar scoren is zijn enige taak, dus hij moet in de zestien gewoon zijn ding doen."

Jan Mulder was in zijn column voor Het Laatste Nieuws ook duidelijk: "In de strafschopgebieden verschenen geen moordenaars en vorsten, wel slecht positie kiezende stoomwalsen. Gent-Anderlecht werd gekenmerkt door een vitaal gebrek aan klasse. Voorin. Teodorczyk werd grotendeels aan zijn lot overgelaten, maar telkens als hij de bal kreeg, knoeide hij zich onmiddellijk in een dribbel waar hij nooit meer uit kwam."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties