Peter Vandenbempt snoeihard over Anderlecht: "Hoe slecht kan je als titelkandidaat eigenlijk zijn" en "Dat is gewoon om te lachen"

Redactie
| 104 reacties
Peter Vandenbempt snoeihard over Anderlecht: "Hoe slecht kan je als titelkandidaat eigenlijk zijn" en "Dat is gewoon om te lachen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht kroop zondagavond tegen Zulte Waregem door het oog van de naald. De Brusselaars kwamen door de stress nooit in hun spel en liepen ei zo na tegen puntenverlies aan.

Na de sterke prestatie van vorige week bij AA Gent stelde Anderlecht zwaar teleur. "De vraag is: hoe slecht kan je als titelkandidaat eigenlijk zijn in volle eindsprint in play-off 1?", klinkt Peter Vandenbempt scherp in zijn analyse op Sporza.

40 procent balbezit

"De prestatie van Anderlecht was ondermaats over de hele lijn. Het voetbal was heel erg slecht. Nauwelijks druk, wat af en toe toch een van de handelsmerken is van Anderlecht. Veertig procent balbezit voor Anderlecht in eigen huis. En ik denk niet dat het tegen Barcelona was. Dat is eigenlijk gewoon om te lachen."

De stress speelde de Brusselaars parten. Dat vindt Vandenbempt vreemd. "Nauwelijks een week geleden in Gent gaf Anderlecht, nochtans ook onder grote druk, net blijk van "cool", was het volwassen, onverstoorbaar. En gisteren dus ineens niet meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties