Topkandidaat wordt niet de nieuwe trainer van Club Brugge: "Hij blijft bij ons"

Topkandidaat wordt niet de nieuwe trainer van Club Brugge: "Hij blijft bij ons"
Foto: © Photonews

Francky Dury werd de voorbije weken naar voor geschoven als dé topkandidaat om Michel Preud'homme bij Club Brugge op te volgen. Dat zal er echter niet van komen, laat Zulte Waregem weten in een persbericht.

Na het topseizoen van Essevee leek het erop dat Dury zou vertrekken. Niets van dat, laat Zulte Waregem zelf weten. "Dat veel clubs in binnen- en buitenland maar graag met een vakman als Francky Dury willen samenwerken, mag niks verbazen. En ook onze spelers zijn erg gegeerd."

"Maar laat het duidelijk zijn: Essevee is een project op lange termijn. Er is de voorbije jaren een professionele structuur neergezet met een nieuwe Raad van Bestuur die ervoor zorgt dat de club gedragen is door regionaal kapitaal en duurzaam kan blijven groeien."

Zulte Waregem staat aan de top

De West-Vlamingen wilden Dury voor geen geld laten vertrekken. "Zulte Waregem staat aan de top in België op vlak van trainingsfaciliteiten. Het stadion ondergaat stapsgewijs een metamorfose. Het Regenboogstadion is een plek waar fans en partners graag zijn op wedstrijddagen maar ook daarbuiten. En sportief is de voorbije 5 jaar liefst 4 keer play-off 1 gespeeld, waar de plaatsen steeds duurder worden."

"Wie er nog aan twijfelt: Francky Dury zal ook in het seizoen 2017/2018 voor de dugout in het Regenboogstadion staan. Vanuit zijn dubbele functie van trainer-sportief directeur werkt Francky Dury de komende weken samen met algemeen manager Eddy Cordier om opnieuw een sterk team samen te stellen. Een team waarmee Essevee met ambitie de competitie en Europa in kan."

De redenen waarom hij blijft kan u hier lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties