Weiler is niet van plan zich aan te passen: "Dat is nostalgie naar de gloriedagen, die komen niet meer terug"

Redactie
| 52 reacties
Weiler is niet van plan zich aan te passen: "Dat is nostalgie naar de gloriedagen, die komen niet meer terug"

René Weiler heeft dit seizoen het realistische voetbal ingevoerd bij Anderlecht. En ja, hij behaalde daar succes mee, maar er was enorm veel kritiek daarop. Maar Weiler is niet van plan om zich aan te passen om meer 'champagnevoetbal' te spelen.

Op de site van RSCA geeft hij meer uitleg over wat hem is opgevallen. "De nostalgie naar de gloriedagen uit het rijke verleden van de club. Dagen die niet meer terugkomen. Het voetbal van vandaag heeft niets te maken met het voetbal van het verleden. De twee tijdsgeesten zijn niet te vergelijken."

"Het voetbal is enorm verschillend. Zo gaat dat met alles in het leven. Stel, mijn vorige vriendin ging graag zwemmen maar mijn nieuwe vriendin houdt niet van water. Dan is het toch logisch dat ik met haar niet ga zwemmen? Je moet je aanpassen."

Vandaag zien we dat de snelle omschakeling belangrijker wordt

Die evolutie legt hij ook uit. "Op een bepaald moment waren de stilstaande fases beslissend, daarna was het fysieke spel belangrijk, dan was het weer balbezit. Vandaag zien we dat de snelle omschakeling belangrijker wordt. Op dit moment merk ik dat we het meest aantal doelpunten hebben gescoord en het minste hebben geïncasseerd."

Champagnevoetbal is niet voor direct dus... "Ik zou wel willen maar nu hebben we twee mogelijkheden: of we geven gehoor aan de nostalgie en we maken minder kans op de grote prijzen, of we moderniseren en proberen zo zoveel mogelijk titels te behalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties