Club Brugge stapt nieuw tijdperk binnen: Leko moet tijd, krediet én nieuwe spelers krijgen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Club Brugge stapt nieuw tijdperk binnen: Leko moet tijd, krediet én nieuwe spelers krijgen
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge sloot het seizoen 2016-2017 af met gemengde gevoelens. Blauw-zwart verzekerde zich via de tweede plaats van een plekje in de voorrondes van de Champions League, maar liep wel hét hoofddoel mis: een nieuwe landstitel.

Club Brugge sprak vanaf het begin van het seizoen de ambitie uit om zichzelf op te volgen als kampioen van België. De ploeg van Michel Preud’homme deed het lange tijd prima in de Jupiler Pro League, maar moest op het einde van het seizoen zijn meerdere erkennen in RSC Anderlecht.

Tegenslag, maar uiteindelijk toch nog tweede

Ondanks een teleurstellende campagne in de Champions League en een vroege uitschakeling in de Beker van België (achtste finales), kan Club terugblikken op een behoorlijk seizoen. Het kreeg af te rekenen met tal van blessures, waardoor Preud’homme steevast naar andere en nieuwe oplossingen moest zoeken.

In play-off 1 moest Club Brugge uiteindelijk nog knokken om de begeerde tweede plaats veilig te stellen, maar dat deed het in een rechtstreeks duel tegen concurrent AA Gent. En zo konden blauw-zwart en trainer Michel Preud’homme het seizoen alsnog in schoonheid afsluiten. Het laatste seizoen van Preud'homme bij Club, want de Luikenaar last een pauze in.

Leko moet tijd en krediet krijgen

Nu staat Club voor érg boeiende tijden. Ivan Leko volgt Preud’homme op als hoofdcoach en moet de Bruggelingen volgend seizoen naar een nieuwe titel proberen te leiden. Een must is dat misschien niet in het eerste seizoen, waarin Leko tijd zal krijgen om de ploeg naar zijn hand te zetten. De Kroaat moet immers, tijd, krediet én nieuwe spelers krijgen om blauw-zwart naar nieuwe successen te leiden.

Nu het een nieuwe trainer beet heeft, moet Club natuurlijk nog werk maken van enkele gerichte versterkingen. Jongens als Denswil, Engels en Izquierdo vertrekken mogelijk en moeten vervangen worden.

Gerichte versterking(en)

Tot dusver haalde blauw-zwart enkel jonge talenten binnen, maar ongetwijfeld volgen er binnenkort nog enkele gerichte transfers. Dat zal alleszins nodig zijn, wil Club Brugge zijn grootste concurrenten Anderlecht en Gent volgend seizoen het vuur aan de schenen leggen. Eén ding is zeker: het tijdperk Michel Preud'homme behoort vanaf nu tot het verleden. Het tijdperk Ivan Leko staat voor de deur, en daar kijken we toch naar uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties