RSC Anderlecht haalde zijn gelijk met René Weiler: keert de huisstijl terug in de Champions League?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 23 reacties
RSC Anderlecht haalde zijn gelijk met René Weiler: keert de huisstijl terug in de Champions League?

RSC Anderlecht pakte enkele weken geleden zijn 34ste landstitel uit de clubgeschiedenis. De kampioen wil volgend seizoen bevestigen en maakt zich op voor een nieuwe campagne in de Champions League.

Paars-wit kende een bewogen seizoen. De Belgische recordkampioen ging met de grove borstel door de kern en met René Weiler kwam er ook een nieuwe T1. De beginmaanden verliepen moeizaam, met pijnlijke nederlagen uit bij Zulte Waregem, Club Brugge en Waasland-Beveren.

Hecht blok / Technisch voetbal

De kritiek laaide bij momenten hoog op, maar Weiler bleef het vertrouwen krijgen van de bestuurskamer. Mét succes. De Zwitser maakte van Anderlecht een echte ploeg met een solide organisatie. Sterkhouders Leander Dendoncker, Youri Tielemans en Lukasz Teodorczyk deden de rest.

Vanaf midden september keert Anderlecht na twee jaar afwezigheid terug naar de Champions League. Op het kampioenenbal willen de fans de huisstijl van RSCA terugzien, met technisch verzorgd voetbal. Daar ligt voor Weiler en co de grootste uitdaging van het komende voetbaljaar.

Wie volgt na Kums?

Met Sven Kums haalde Anderlecht hiervoor de geschikte pion in huis. Het vertrek van troetelkind Youri Tielemans naar Monaco is hoe dan ook een aderlating. De Brusselaars trachten nu andere smaakmakers aan boord te houden.

Kara Mbodj en Frank Acheampong kregen de belofte dat ze bij het juiste bod weg mogen. De komst van een nieuwe centrumverdediger en een winger, een positie waar Anderlecht geen overschot had, is cruciaal.

Met Sven Kums haalde Anderlecht al een grote vis binnen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties