Anderlecht zowaar nog blijer dan Antwerp met de competitieopener: "Geweldig!" en "We zijn zielsgelukkig"

Redactie
| 4 reacties
Anderlecht zowaar nog blijer dan Antwerp met de competitieopener: "Geweldig!" en "We zijn zielsgelukkig"
Foto: © photonews

Niet alleen voor Antwerp is de opener van de Jupiler Pro League een fraaie binnenkomer. Ook landskampioen is opgetogen over de start tegen de oudste club van het land.

"We zijn zielsgelukkig dat een traditieclub als Antwerp weer in 1A voetbalt", laat Anderlecht-woordvoerder David Steegen bij Sporza


optekenen. "Antwerp is een topclub met veel geschiedenis en daar houden we van. We kijken er echt naar uit om meteen tegen hen te spelen op de mythische Bosuil: geweldig!"

Antwerp start zwaar met vervolgens matchen tegen AA Gent en KRC Genk. Ook paars-wit krijgt een stevige boterham voorgeschoteld met wedstrijden tegen KV Oostende en zwarte beest Sporting Charleroi.

"Iedereen plooit zich dubbel tegen Anderlecht"

"Alles is meteen een goeie test voor ons", gaat Steegen verder. "Iedereen plooit zich dubbel tegen Anderlecht en zo hoort het ook. We spelen midden september al onze eerste Champions League-wedstrijd en dan is het beter om eerst tegen deftige tegenstanders te spelen. Maar ik benadruk: er zijn geen kleine tegenstanders in de Jupiler Pro League."

"De kalendermanager doet overigens onwaarschijnlijk werk, met al die wensen en beperkingen. Het is een half mirakel dat we zo'n coherente kalender hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties