Ex-speler van Charleroi denkt te weten waarom ploeg van geprezen Mazzu sinds winterbreak zo zwak presteert

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Ex-speler van Charleroi denkt te weten waarom ploeg van geprezen Mazzu sinds winterbreak zo zwak presteert

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat is er sinds de jaarwisseling aan de hand met Sporting Charleroi? De zo solide Zebra's van Felice Mazzu wonnen enkel nog hun eerste match tegen Moeskroen en vervolgens sputterde de motor met tal van draws en ook nog eens twee nederlagen. In play-off 1 zal het toch anders moeten.

Charleroi kampeerde lange tijd op een knappe tweede plaats, maar het begint de eindsprint uiteindelijk als derde op twee punten van Anderlecht en met één puntje voorsprong op AA Gent. Het wordt dan ook knokken voor dat felbegeerde ticket voor de Europa League. In het slechtste geval worden de Henegouwers zelfs nog zesde na zo'n topseizoen, stel je dat maar eens voor. 

We zijn er al

Een scenario dat Eric Van Meir, ex-speler van Charleroi, ten zeerste zou betreuren: "Ja, dat zou heel jammer zijn want het is een ploeg die een heel jaar constant heeft gepresteerd en zo zijn er dit seizoen niet veel teams in de Jupiler Pro League. Ze waren heel snel zeker van play-off 1 en misschien gaf dat het gevoel van 'We zijn er en nu gaan we ons voorbereiden op de play-offs.'" 

Doel bereikt zeg maar: "Zo is het volgens mij effectief gegaan want de laatste matchen hebben ze inderdaad slechte resultaten behaald. Ik denk sowieso niet dat ze in staat zijn om Anderlecht en Brugge van de titel te houden, als er überhaupt al een strijd komt tussen die twee. De kans dat Charleroi straks zesde eindigt, bestaat. Ik denk dat Gent er nog over gaat springen want zij verkeren toch in een betere vorm, maar ik vermoed wel dat Charleroi voor Genk en Standard gaat eindigen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties