Had bondscoach Martínez hem ook moeten oproepen? "Ik verschoot er een beetje van dat hij er niet bij was want hij zou zeker niet misstaan in de kern van de Rode Duivels"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 36 reacties
Had bondscoach Martínez hem ook moeten oproepen? "Ik verschoot er een beetje van dat hij er niet bij was want hij zou zeker niet misstaan in de kern van de Rode Duivels"
Foto: © photonews

Zijn naam circuleerde de voorbije weken en maanden nadrukkelijk, maar uiteindelijk werd Hans Vanaken toch niet opgeroepen voor de oefeninterland tegen Saudi-Arabië van afgelopen dinsdag. Een enigszins verrassende beslissing, zo vindt Leo Van der Elst.

De 56-jarige oud-Rode Duivel had Vanaken toch wel in de selectie verwacht, zeker omdat er op voorhand werd gesteld dat er ruimte was voor experiment en nieuwe mensen. De draaischijf van Club Brugge, al goed voor 9 goals en 8 assists, zal echter nog wat geduld moeten uitoefenen: "Op basis van zijn prestaties dit seizoen verdient hij absoluut om er eens bij te zijn. Hans is alweer ongelooflijk sterk aan het spelen, maar zoals je zegt, is de concurrentie op het middenveld moordend hé."

Wereldklasse

Leo Van der Elst heeft dus ergens ook wel begrip voor de beslissing van de bondscoach: "Je hebt daar wel gasten als Eden Hazard en Kevin De Bruyne lopen, dat is gewoon wereldklasse. Dan wordt het voor Hans heel moeilijk en hij weet dat ook wel, denk ik. Maar hij moet maar eens de kans krijgen en ze dan pakken hé", luidt het bij Voetbalkrant

"Ik verschoot er toch een beetje van dat hij er niet bij was. Hans zou zeker niet misstaan in de kern van de Rode Duivels, maar ik begrijp het ook wel. Ik zeg het: zoals het er nu aan toegaat bij de nationale ploeg, dat is toch een serieus niveau waarmee hij moet concurreren."



 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties