Ivan Leko resoluut: "Geloof dat ons voetbal goed genoeg is om ook in PO1 meeste punten te halen" en "Opnieuw bewijzen dat Club dit seizoen beste ploeg van België is"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
Ivan Leko resoluut: "Geloof dat ons voetbal goed genoeg is om ook in PO1 meeste punten te halen" en "Opnieuw bewijzen dat Club dit seizoen beste ploeg van België is"
Foto: © photonews

De reguliere competitie domineren, dat is gelukt. Volgende opdracht voor Club Brugge: hetzelfde brengen in de allesbeslissende play-off 1 en de titel pakken. Ivan Leko wil dat zijn spelers tegen 110 kilometer per uur vlammen de komende weken en wat voorbij is, is onherroepelijk voorbij.

Dat prachtparcours van de voorbije 30 speeldagen? Daar spreken we niet meer over. Niet meer belangrijk, aldus een gedecideerde Leko vandaag op zijn persconferentie: "De feiten zijn fantastisch hé. We hebben records op bijna alle vlakken: de meeste punten, de meeste goals gescoord, de jongste ploeg in België, de meeste Belgen in het elftal, maar dat is voorbij hé. Nu begint er een nieuwe competitie met zes ploegen en al de rest is verleden tijd. We moeten nu niet meer spreken over wat er in het verleden gebeurd is."

Beste ploeg van België

Het is een visie die Leko er ook ingepompt heeft bij zijn spelers: "Dat hebben we de voorbije drie weken proberen te doen. We hebben duidelijk gemaakt dat we nu gewoon verder moeten kijken, naar de toekomst toe. We willen absoluut opnieuw bewijzen dat Club Brugge dit jaar de beste ploeg van België is. In voetbal kan natuurlijk alles, zeker als de zes beste ploegen tegen elkaar spelen. We moeten dan ook elke match het volle pond geven. Niet rekenen, niet dromen, niks van dat. Gewoon van de eerste tot de laatste minuut alles geven." 

Leko wijkt niet af van de visie die hij nu al een heel seizoen hanteert: "We hebben het negen maanden zo gedaan. Ik geloof dat ons voetbal goed genoeg is om ook in deze play-off 1 opnieuw het meeste aantal punten te behalen. Maar als we zo niet denken en in het verleden blijven hangen dan wordt het gevaarlijk. Wij weten perfect dat die andere ploegen over heel veel individuele kwaliteiten beschikken. Onze sterkte is en moet het collectief zijn. Op die manier willen wij aan onze matchen beginnen, zo willen wij ook voetballen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties