Dé doorbraak in Play-off 2? Lokerse beloftedoelman krijgt zijn kans in openingsmatch na onwaarschijnlijke topweek bij de Rode Duivels

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties
Dé doorbraak in Play-off 2? Lokerse beloftedoelman krijgt zijn kans in openingsmatch na onwaarschijnlijke topweek bij de Rode Duivels
Foto: © photonews

Dinsdag geen Thibaut Courtois bij de Rode Duivels. De vaste nationale doelman trainde apart en moest de groep uiteindelijk zelfs verlaten met lichte hinder, maar dat maakte wel de droom van een onverwachte man waar.

Roberto Martinez wil steeds vier keepers op zijn training en daarom haalde hij er Ortwin De Wolf bij. De 21-jarige doelman van Lokeren kreeg vorige week nog maar zijn eerste selectie bij de beloften en stond plots naast Mignolet en co. 

Ik stond te trillen op mijn benen

Ortwin De Wolf

"Dat kwam uit de lucht vallen", legt Ortwin De Wolf uit op de Lokerse clubwebsite. "We hadden een dag vrij bij de beloften en ik kreeg telefoon vanuit Brussel dat ik de dag nadien mocht meetrainen met de A-kern. Ik stond te trillen op mijn benen."

Straffe kans voor een man die tot dusver amper drie profmatchen op zijn naam heeft. "Ik laat het allemaal op me afkomen. Ik heb de training goed kunnen afwerken en hou er een goed gevoel aan over", zegt hij. "Het niveau is wel een pak hoger en dat merk je aan alles: ze zijn tien keer sterker en sneller. Maar ik werd goed ontvangen en na de training zijn er zelfs enkele jongens naar mij gekomen om te vragen wie ik ben, waar ik speel, etc."

Zaterdag in doel

Het goeie nieuws stopt niet, want volgens Het Laatste Nieuws is Ortwin De Wolf zeker van een basisplaats in de PO2-openingsmatch tegen STVV. Zo mag hij zijn sterke prestatie in de laatste competitiematch tegen Zulte Waregem bevestigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties