Welk gezicht toont Standard straks? "Eerste weken zal dat heel positief verhaal zijn, maar daarna ga je zien dat ze niet capabel zijn om Club of Anderlecht van titel te houden"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Welk gezicht toont Standard straks? "Eerste weken zal dat heel positief verhaal zijn, maar daarna ga je zien dat ze niet capabel zijn om Club of Anderlecht van titel te houden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We tellen af naar PO1 en met Standard-Charleroi staat er straks al meteen een leuke affiche op het programma. Veel mensen zijn vooral nieuwsgierig naar het gezicht dat de Luikenaars gaan tonen. Zijn ze al content met die beker of gaan ze door op hun elan? Een goeie vraag voor een ex-speler.

Bijvoorbeeld voor Eric Van Meir, die een verleden heeft op Sclessin, maar ook een mooie tijd beleefde bij Charleroi. Is het een speciale match voor hem? "Nee niet echt want het is intussen toch 15 jaar geleden dat ik bij Standard heb gesjot. En ik denk dat het meer dan 20 jaar geleden is dat ik bij Charleroi heb gespeeld." 

Máár: "Het is natuurlijk wel speciaal omdat het een match in play-off 1 is en omdat ik Standard toch niet in de top-6 had verwacht. Het blijft in mijn ogen natuurlijk wel een match die boeiender is dan pakweg Zulte Waregem-Moeskroen, maar meer ook niet", klinkt het bij Voetbalkrant

Onvoorspelbare factor

Wat mogen we nog verwachten van de Rouches? "Goh, dat antwoord moet ik een beetje schuldig blijven. Door het winnen van die bekerfinale en het pakken van een Europees ticket kan er sprake zijn van verzadiging. Anderzijds kan het ook zo zijn dat ze het de goeie ploegen effectief nog moeilijk gaan maken, dat weet je met Standard niet", aldus de ex-verdediger van Lierse, Standard en de Rode Duivels. 

"Standard is hoe dan ook een heel wisselvallige ploeg, dat is weer het hele seizoen zo geweest. Je zit met grote uitersten en diepe dalen met slechte resultaten. Het is echt moeilijk te zeggen, maar ik denk wel dat ze beetje gaan teren op die winst van de beker. Ik denk dat dat in de eerste weken een heel positief verhaal gaat zijn, maar na een paar matchen ga je toch kunnen zien dat ze niet capabel zijn om Brugge en Anderlecht van de titel te houden" besluit Van Meir (50). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties