Meesterbrein Hein flikte het toch maar weer: "Onverwachte zege? Voor jullie misschien, wij hadden een plan en het is gelukt"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 90 reacties
Meesterbrein Hein flikte het toch maar weer: "Onverwachte zege? Voor jullie misschien, wij hadden een plan en het is gelukt"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Dat Hein Vanhaezebrouck op tactisch vlak zijn gelijke niet kent in België is al jaren duidelijk en ook op Club Brugge bewees hij dat nog maar eens. De trainer van Anderlecht had een plan om Jan Breydel in te nemen en de uitvoer mocht er wezen.

"De zege onverwacht? Voor jullie misschien, maar wij hadden een plan. We hebben bijna een hele week tactisch getraind. We hebben dat plan niet één dag herhaald, maar er alle dagen op gewerkt en het is gelukt", aldus ouderdomsdeken Olivier Deschacht

"We veel de vrije man gevonden, veel de bal gehad, in de eerste helft toch de beste kansen versierd en in de tweede helft scoren we twee keer. De tweede goal van Morioka is trouwens ook iets waarop we getraind hebben. We hadden wel hoop en geloofden er ook in", aldus de 37-jarige verdediger. 

Goed uitgepakt

De precieze inhoud van dat plan, daar hebben we het gissen naar. Ook Matz Sels bleef mysterieus: "Het plan? Ik kan daar niet veel over zeggen, maar het heeft wel goed uitgepakt. We hebben hier en daar wel wat kansen weggegeven, maar zeker geen tien ofzo. 

Zeker niet zoals in die match die we hier met 5-0 verliezen. Toen won Club zonder enige twijfel verdiend, we hebben toen werkelijk geen kans gehad. Nu dwongen we in de eerste helft al een paar grote kansen af, we hadden misschien vroeger op voorsprong moeten staan...", aldus de RSCA-doelman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties