Blue Army stopt? Welkom aan de nieuwe sfeervereniging van Club Brugge, die vandaag het levenslicht ziet

Blue Army stopt? Welkom aan de nieuwe sfeervereniging van Club Brugge, die vandaag het levenslicht ziet
Foto: © photonews

Blue Army had al aangekondigd dat ze ermee gingen stoppen. Maar geen nood: een nieuwe supportersvereniging is opgestaan bij Club Brugge. The Blues of F.C. Bruges nemen vanaf vandaag de fakkel over.

De vrees dat de prachtige tifo's bij blauw-zwart zouden verdwijnen, is dus ongegrond. The Blues of F.C. Bruges lanceren vandaag hun nieuwe vereniging, exact 40 jaar na de Europacup I-finale tegen Liverpool. 

"Na het verlies tegen Anderlecht verkeert het blauw-zwarte supporterslegioen in diepe rouw", schrijven ze in een persbericht. "We beseffen dus dat dit nieuws niet onder ideale omstandigheden naar buiten komt, maar 10 mei is nu eenmaal een absolute mijlpaal in onze geschiedenis die de basis vormde voor het huidige supporterslegioen van Club."

Zij zullen vanaf nu garant staan voor de sfeeracties in het stadion. "We vinden het belangrijk dat er een onafhankelijke vereniging met een positieve visie zoals Blue Army die was. The Blues staan dan ook voor een Engelse sfeer die moet komen vanuit het buikgevoel van de fans tijdens de match."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties