Scheidsrechtersbaas Verbist: "De VAR was misschien te snel ingevoerd, maar op een bepaald moment kan je niet meer terug"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 12 reacties
Scheidsrechtersbaas Verbist: "De VAR was misschien te snel ingevoerd, maar op een bepaald moment kan je niet meer terug"
Foto: © photonews

Het 'proefjaar' van de videoref zit er bijna op. Het systeem heeft duidelijk een grote invloed gehad op het verloop van de competitie en natuurlijk komt er dan kritiek. Was het nu een succes of niet?

In De Zevende Dag sprak scheidsrechtersbaas Johan Verbist over het eerste seizoen met de VAR, brandend actueel na alle heise van de voorbije weken. "Als er vanuit de Pro League gevraagd wordt om het systeem absoluut in te voeren en om mee te zijn met wat er in Europa gebeurt, dan probeer je dat. Als de Pro League wil beginnen met testen in 48 matchen, dan doe je dat. Maar ik vond dat vreemd."

"Was het te snel? Dat is misschien een van de argumenten", moet Verbist toegeven. "In Engeland zijn ze na een paar fouten gestopt met het systeem en willen ze het pas opnieuw invoeren als het weer op punt staat. Had dat hier ook zo moeten gaan? Je kan op een bepaald moment niet meer terug. Dan moet je voort."

Ik was de voorbije weken niet gelukkig

Johan Verbist

Volgend seizoen moet het alleszins beter. "Na de play-offs komt er een evaluatie en gaan we kijken wat er beter kan en moet. Ik sta achter het systeem, absoluut. Maar ik was de laatste weken niet gelukkig. Ik ben absoluut een paar jaar ouder geworden", aldus Verbist.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties