Toen Kompany op zijn 17e debuteerde bij de Rode Duivels, wist Simons al wat er zou volgen: "Hij oversteeg de competitie"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Toen Kompany op zijn 17e debuteerde bij de Rode Duivels, wist Simons al wat er zou volgen: "Hij oversteeg de competitie"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De aanwezigheid van Vincent Kompany op het WK wordt een belangrijke factor. Dat konden we twee jaar geleden op het EK zien, toen de natuurlijke leider door een blessure moest afhaken.

Timmy Simons herinnert zich het debuut van Kompany bij de nationale ploeg nog goed. "Op zijn zeventiende had hij al iets over zich waar je van wist: 'Dat wordt een grote'", vertelt de pas gestopte voetballer in Wereldkampioenen.

Op 18 februari 2004 debuteerde de zeventienjarige Kompany bij de nationale ploeg. Aan de zijde van Simons verloren de Belgen van Frankrijk, maar Vince the Prince bleef in de ploeg staan. "Hij was gewoonweg het grootste talent, en hij had zoveel kwaliteiten."

Nonchalance

In zijn beginjaren speelde Kompany soms wat met nonchalance. "Omdat het te makkelijk ging. Hij oversteeg de competitie", vervolgt Simons. "Nu is hij tot het besef gekomen wat de taak van een verdediger is: de nul houden. In zijn beginjaren wilde hij het altijd te mooi doen, laten zien dat hij kon voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties