Bolat zijn revanche voor de Gouden Schoen? "Niet de meest esthetische, maar wel bijzonder efficiënt"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 9 reacties

Is Sinan Bolat de beste doelman van België?

Bolat zijn revanche voor de Gouden Schoen? "Niet de meest esthetische, maar wel bijzonder efficiënt"
Foto: © photonews

Die redding van Sinan Bolat op Paintsil van dinsdagavond is viraal gegaan. De doelman van Antwerp heeft zo zijn revanche beet voor de Gouden Schoen, want opnieuw wordt hij genoemd als beste doelman in België, terwijl hij in januari nog twee keepers moest laten voorgaan.

Bolat was onklopbaar tegen Genk. Vooral zijn redding op die inzet van Paintsil doen er hem weinig na. "Het is niet makkelijk om keepers te vergelijken", vindt RTL-analist Philippe Vande Walle. "Maar Bolat kan tot dusver terugblikken op een héél goed seizoen. Net als Antwerp."

"En het cliché luidt: een goeie ploeg die resultaten boekt, krijg je pas als je een goede doelman - een puntenpakker - in de rangen hebt. Dat doet Bolat. Uiteindelijk mag je hem wel bestempelen als de beste doelman in onze competitie."

Ik vergelijk hem met Kasper Schmeichel

Bolat heeft wel zijn eigen stijl. "Hij is niet de meest esthetische keeper, maar wel zeer efficiënt. Ik vergelijk hem met Kasper Schmeichel. Hij maakt zich iedere keer zo groot mogelijk. Kijk maar naar die kans van Paintsil. Dat zie je vandaag de dag niet vaak meer. Bovendien doorziet Bolat de situatie telkens zeer goed, zoals het uitkomen bij voorzetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties