Lamkel Zé komt met zijn versie van de feiten: "Jelle en ik liggen elkaar niet"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 21 reacties

Didier Lamkel Zé reageert op het incident met Jelle Van Damme op de training van Antwerp

Lamkel Zé komt met zijn versie van de feiten: "Jelle en ik liggen elkaar niet"
Foto: © photonews

Jelle Van Damme liep een tijde rond met een blauw oog dat hij te danken heeft aan een slag van Didier Lamkel Zé. De Kameroener ging over de schreef tijdens een trainingspotje en werd daarna publiekelijk aan de schandpaal genageld. Nu reageert hij zelf.

"Didier Lamkel reageert natuurlijk niet zomaar, uit het niks. Ik doe geen vlieg kwaad, toch niet als ze mij met rust laten", zei de middenvelder in Het Nieuwsblad. "Maar als iemand mij lastigvalt of problemen zoekt, zal ik wel reageren."

En zo geschiedde. "Kijk, Jelle en ik liggen elkaar niet", gaf Didier Lamkel Zé toe. Daarna gaf hij zijn versie van wat er op de bewuste training was gebeurd.

"Maar doordat we altijd op het scherp van de snee trainden, moest ik ook geregeld tikken van hem incasseren. En toen hij me in die week voor Kortrijk tackelde, werd het me te veel. De coach had het gezien, maar reageerde er niet op. Ik zei hem dat het genoeg was, dat ik zoiets niet accepteer. Ik wou de training ook verlaten, maar de ploegmaats spoorden me aan om terug te keren. Meteen daarna maakte hij echter exact dezelfde fout. Ik werd woest, kon me niet meer beheersen en heb hem een slag gegeven."

Op het veld is het anders

Daarna volgden gesprekken met Bölöni en Vandamme en ook met de voorzitter. Hij zat een speeldag (tegen Kortrijk) op de strafbank en hij betaalde ook de boete die hem door voorzitter Gheysens werd opgelegd.

"Buiten het veld zeg ik ook enkel nog 'bonjour' tegen hem, meer niet. Maar op het veld zijn we verplicht om samen te werken want we spelen ook voor de club en de fans. Dan mag zo'n dispuut geen rol spelen", concludeerde hij in Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties