Saelemaekers helemaal opzijgeschoven: fit maar niet in wedstrijdselectie
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 14 reacties

Alexis Saelemaekers moet niet meer hopen op kansen onder Fred Rutten

Saelemaekers helemaal opzijgeschoven: fit maar niet in wedstrijdselectie

Gisteren allemaal in de tribune: Bubacarr Sanneh, Elias Cobbaut en Alexis Saelemaekers. Drie spelers waar Fred Rutten niet meer op rekent. Toch wel een vreemde gang van zaken als je het begin van het seizoen bekijkt.

Sanneh betaalde de prijs voor zijn invalbeurt tegen Club Brugge. Rutten verweet hem te zwak verdedigen op Danjuma bij de derde goal. Cobbaut, dat verhaal is intussen wel gekend. Maar ook Alexis Saelemaekers komt onder Rutten niet meer in het verhaal voor. Ziek, klonk het gisteren bij Anderlecht. Maar daar klopt niets van.

De jeugdinternational, begin dit seizoen nog geroemd om zijn voorzetten, past niet in het systeem van Rutten. Hij vindt hem verdedigend niet goed genoeg om als rechtsback op te stellen en als aanvallende pion respecteert hij de afspraken niet en gaat hij volgens hem te veel gaan ronddwalen. Zijn nukkige karakter helpt ook niet om een goede verstandhouding met zijn coach te bewerkstelligen.

Saelemaekers zit zo in een lastig parket, want het EK voor beloften komt eraan en zonder speeltijd gaat Johan Walem hem ook niet meenemen naar Italië. Ook voor Saelemaekers geldt dat hij moet hopen op een nieuwe coach volgend seizoen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties