Analist vindt Club grootste titelfavoriet: "Genk heeft het talent, zij de ervaring als groep"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 30 reacties
Analist vindt Club grootste titelfavoriet: "Genk heeft het talent, zij de ervaring als groep"
Foto: © photonews

Club Brugge pakte 9 op 9 in de play-offs en zet zo leider Genk flink onder druk. Volgens weekend staan de competitieleider en de eerste achtervolger tegenover elkaar in een rechtstreeks duel om de leidersplaats. Eric Van Meir geeft ons zijn titelfavoriet.

En die is volgens de analist doorheen het seizoen nog niet gewijzigd. "Ik heb het voor de start van de competitie al gezegd en ik herhaal het nu nog eens: Club Brugge is mijn titelfavoriet", zei hij in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Ze hebben hun inzinkingen gehad doorheen het seizoen, maar nu is iedereen topfit. Daarnaast is het gemakkelijker om jager te zijn dan te worden opgejaagd."

Ervaring vs talent

"Racing Genk heeft de beste kern en het meeste talent, terwijl Club Brugge de ervaring heeft om als elftal matchen al winnend over de streep te trekken. Individueel lopen er heel wat klassespelers rond bij de Limburgers, al is er daar nu wel een van vertrokken. In mijn ogen verdienen ze allebei de titel."

Van Meir noemde Club Brugge en KRC Genk als titelpretendenten al kan volgens hem Standard ook wel eens de derde hond worden die met het been gaat lopen. "Maar mijn gevoel zegt nu eenmaal Club Brugge."

"Toch is ook Standard niet afgeschreven als ze verliezen op Club (het interview was afgenomen voor de 4-0, nvdr). Dat is het leuke aan de play-offs. Gent, Antwerp en Anderlecht kunnen van iedereen punten afpakken en de top drie is in de onderlinge duels onvoorspelbaar, luidde de conclusie van Eric Van Meir.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties