Analist vindt dat het nu aan Clement is: "Hij moet opstaan, als je nu Club Brugge in een 4-3-3 bekampt, ben je kansloos"
Redactie
| 28 reacties

Jacky Mathijssen vindt dat Philippe Clement zich nu moet aanpassen

Analist vindt dat het nu aan Clement is: "Hij moet opstaan, als je nu Club Brugge in een 4-3-3 bekampt, ben je kansloos"
Foto: © photonews

Zondag staat Genk-Club Brugge op het programma en je kan er niet van onderuit dat op dit moment Club zelfs op verplaatsing favoriet is voor de partij. Genk kreeg een extrasportieve tik en blauw-zwart veegde de concurrentie van de mat... Dat zag ook analist Jacky Mathijssen.

De ex-coach van de West-Vlamingen ziet ook dat Club in een fantastische vorm zit. "Alles lukt bij hen, terwijl Genk na het vertrek van Pozuelo en het gedoe rond de schorsing van Malinovskyi mentaal in het nadeel is", zegt hij in HBVL. "Voor mij is het simpel: dit is een moment waarop Philippe Clement moet opstaan, wil hij zich onsterfelijk maken en als kampioenencoach herinnerd worden."

Zonder Malinovskyi voorbereiden

"In een seizoen zijn er sleutelmomenten waarop je als trainer het verschil kan maken, dit is er één dat kan tellen. Ik zou hem adviseren om de komst van Club voor te bereiden zonder Malinovskyi en zijn team met een ander systeem en een duidelijk plan klaar te stomen."

Want in zijn normale formatie maakt Genk weinig kans denkt Mathijssen. "Als je Club op dit moment in een 4-3-3 bekampt, ben je kansloos. Dat hebben hun laatste tegenstanders ondervonden. Ze moeten trachten zand in de blauw-zwarte machine te krijgen en dat doe je door zelf het balbezit af te dwingen in zones waar je in overtal bent. Genk moet zich organiseren in functie van Brugge, alleen dan kan je hen ontwrichten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties