Datum: 27/04/2019 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Freethiel
Kranig Waasland-Beveren beleeft opsteker aan eind van helse week, Union leider af

Waasland-Beveren houdt Union in bedwang

Kranig Waasland-Beveren beleeft opsteker aan eind van helse week, Union leider af
Foto: © photonews

Met de bom die deze week viel over 'Operatie Propere Handen', was het koffiedik kijken hoe de spelers van Waasland-Beveren zich zouden presenteren. Ze deden er alleszins alles aan om hun supporters toch een leuke avond te bieden en pakten in het slot nog de volle buit tegen Union.

Waasland-Beveren nam de aanvangsfase van de wedstrijd voor zijn rekening. Boljevic vuurde al snel een schot af dat Kristiansen tot een redding dwong. Het duurde wel niet lang eer de kwaliteiten van Union zichtbaar werden en de ploeg die 13 op 15 had het commando overnam. Debaty duwde een plaatsbal van Niakaté over doel.

Tau vergeet af te werken

Kis ging achter de bal staan voor een vrije trap. De verdediger krulde het leer enig mooi over het muurtje, maar Debaty lag op tijd in zijn linkerhoek. Tau had de openingstreffer aan de voet toen hij alleen voor doel kwam. In plaats van af te werken, wilde de Zuid-Afrikaan liever zijn maatje Niakaté bedienen. Dat deed de smaakmaker uit 1B dan ook nog eens op slechte wijze.

Het was Waasland-Beveren dat als eerste scoorde en zo een dolle tien minuten in gang zette. Het begon met een schot van Ampomah tegen de hand van Kis. Scheidsrechter Van Damme gaf aanvankelijk geen krimp, maar ging op aanraden van de VAR wel naar het scherm kijken. Toch strafschop dus en Vanzo schoot in de linkerbenedenhoek raak.

Een paar minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht. Niakaté verscheen alleen voor doel en werkte af met een enig mooie stifter. De uitblinker uit het seizoensbegin legt ze er tegenwoordig weer vlotjes in. Toch waren de Unionisten nog bijna met een achterstand gaan rusten. Forte mikte op de paal.

De pauze brak toch een beetje de flow bij de twee ploegen. Waasland-Beveren wilde wel vooruit en kreeg een dubbele kans via Forte en Boljevic. Kristiansen redde eerst met de voet en vervolgens met een knappe reflex. In die drang naar voren gaven de troepen van Custovic ruimte weg en daar maakten de bezoekers handig gebruik van. Selemani scoorde aan de tweede paal op een prima lage voorzet van Tabekou.

Forte houdt de punten thuis

Daarmee was de kous nog niet af. Elsner had nog maar net een defensieve wissel doorgevoerd of hij zag zijn verdediging niet goed staan op een fraaie flankvoorzet van Bojevic. Forte trapte in één tijd binnen: 2-2. Daar leek het bij te blijven, tot de Italiaan twee minuten voor affluiten uitpakte met een heerlijke deviatie over doelman Kristiansen. Union staat de leiding in groep B af aan Kortrijk.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Debaty Kevin 90' -
Caufriez Maximiliano 90' -
Moren Valtteri 46' -
Vukotić Aleksandar 90' -
Foulon Daam A 90' -
Bizimana Djihad   90' -
Vanzo Floriano 80' -
Verstraete Louis 67' -
Ampomah Nana   90' -
Boljević Aleksandar A 90' -
Forte Francesco ⚽ ⚽ 90' -
  Bank G Beoordeel
Schrijvers Jur 44' -
Andrijasevic Franko 23' -
Lulić Karlo 10' -
Swolfs Anthony -  
Jubitana Denzel -  
Gamboa Alexis -  
Keita Paul -  

Union SG Union SG

  Speler G Beoordeel
Kristiansen Anders 90' -
Perdichizzi Pietro 90' -
Kis Kevin 90' -
Hamzaoui Anas   90' -
Kandouss Ismaël 90' -
Mehlem Marcel 78' -
Selemani Faïz 90' -
Teuma Teddy   86' -
Tabekou Serge A 90' -
Niakaté Youssoufou 90' -
Tau Percy 66' -
  Bank G Beoordeel
Gérard Abdelrafik 24' -
Traoré Hadamou   12' -
Ferber Roman 4'  
Fixelles Mathias -  
Morren Charles -  
D'Alberto Enzo -  
Beck Adrian -  
Herbeleef SK Beveren - Union SG

Vooraf