Reactie Matchwinnaar Forte zag slechts één manier om Waasland-Beveren aan winst te helpen

Matchwinnaar Forte zag slechts één manier om Waasland-Beveren aan winst te helpen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iedereen bij Waasland-Beveren was uiteraard tevreden over de zege tegen Union SG. Francesco Forte nog dat klein beetje meer, aangezien hij er met twee doelpunten een groot aandeel in had. Zeker bij de beslissende treffer had de spits nog wel wat werk voor de boeg.

"Ik ben blij voor het team. We komen weer helemaal terug in deze play-off 2. We moeten nu op hetzelfde niveau blijven spelen", zegt Forte. De Italiaan verdrievoudigde meteen zijn aantal doelpunten uit het veldspel. "Ik heb nog niet veel goals kunnen maken. Ik heb nog geen geluk gehad."

Samen met Milosevic een optie

Bovendien moest de aanvaller toekijken hoe goed zijn concurrent Milosevic het wel niet deed. "Ik kan de druk wel aan. Ik was natuurlijk niet blij dat ik niet speelde. Samen spelen met hem kan ook. Ik kan de ruimtes wel vinden", meent Forte. Deze keer was het dus zijn moment, met eerst een fraaie volley voor de 2-2. De 3-2 maken was nog een stukje moeilijker.

"Ik besloot om de bal te chippen. Ik wist dat dit de enige manier was om nog te scoren. Het was niet de verdediger die de bal als laatst raakte. Ik kwam voor hem, kon de bal beroeren en zag het leer in de juiste richting gaan." Forte had zelfs een hattrick kunnen hebben, want eerder in de match trof hij de paal. "Dat was een beetje ongelukkig."

Karakter genoeg

Die hattrick had ook gekund als de aanvaller de strafschop had genomen die nu omgezet werd door Vanzo. "Ook al miste ik mijn vorige strafschop, ik heb karakter genoeg om er opnieuw één te nemen. De coach beslist natuurlijk wie de strafschop neemt." 

Wat er ook van zij: Waasland-Beveren heeft wel zijn revanche beet op Union. In het Dudenpark hadden de Waaslanders nog met 5-1 verloren. "Op Union had ik een invalbeurt van dertig minuten. Soms kan het gebeuren dat je een slechte match speelt. We hebben het ook al goed gedaan in moeilijke matchen tegen teams als Antwerp, Club Brugge en Gent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties