Datum: 27/04/2019 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Freethiel
Dendert Union weer verder bij het geplaagde Waasland-Beveren?

Volg Waasland-Beveren - Union vanavond om 20u bij VOETBALKRANT.COM!

Dendert Union weer verder bij het geplaagde Waasland-Beveren?
Foto: © photonews

Waasland-Beveren komt zaterdagavond voor het eerst in actie sinds het bondsparket eiste dat de Wase club zou degraderen naar aanleiding van 'Operatie Propere Handen'. Uitkijken hoe spelers en fans op en rond de mat gaan reageren. Tegenstander Union is dan weer vrij van alle zorgen.

Na vier frustrerende speeldagen in play-off 2 boekte Waasland-Beveren vorig weekend eindelijk een eerste zege door Moeskroen te kloppen met 2-1. Nog maar de tweede overwinning in 2019, dat moet dus deugd gedaan hebben. De opgeklaarde lucht veranderde weer in donkere wolken toen het bondsparket met zijn eis kwam en ook nieuws uitlekte over een eventuele bekentis van voorzitter Huyck tijdens de ondervragingen.

Geen ideale voorbereiding

In elk geval moet het geen sinecure geweest zijn voor de staff en spelers van Waasland-Beveren om weer over te gaan naar de orde van de dag en de wedstrijd tegen Union voor te bereiden. Voorts is het afwachten of de thuissupporters op de Freethiel ook voor één of ander signaal gaan zorgen.

De mindset van Union is zowat het tegenovergestelde: vrij van alle zorgen kunnen de Brusselaars vrank en vrij komen voetballen, gesterkt ook door de resultaten uit de voorbije weken. Tegen Zulte Waregem leed stamnummer 10 zijn eerste puntenverlies, maar creëerde het wel weer een hoop kansen. Met 13 punten uit vijf matchen staat Union nog altijd aan de leiding in groep B.

Milosevic kampt met stijfheid aan de adductoren en krijgt rust. Voorts is de nog niet lang geleden geopereerde Dierckx de enige geblesseerde bij Waasland-Beveren. Boljevic keert terug uit schorsing. Union mist op zijn beurt ook twee spelers: Vega en Perdichizzi zullen niet kunnen aantreden.

Meer nieuws