Zowel Club Brugge als Anderlecht begrijpen beslissingen VAR niet: "Van die regel hebben we nog nooit gehoord"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brugge
| 160 reacties

Club Brugge en Anderlecht waren het niet eens met de tussenkomsten van de VAR

Zowel Club Brugge als Anderlecht begrijpen beslissingen VAR niet: "Van die regel hebben we nog nooit gehoord"
Foto: © photonews

De videoref had het leven heel wat makkelijker moeten maken, maar elke week lijken ze het wel moeilijker te maken. In Club Brugge-Anderlecht waren er weer twee fases die voor commotie zorgden achteraf.

Anderlecht boos om... niet gegeven penalty

In de zestien tackelde Clinton Mata en kreeg de bal tegen zijn arm. Ref Eric Lambrechts luisterde naar de VAR, maar die vond het geen penalty. "Ik heb achteraf met de ref gesproken en die zei dat het geen penalty was omdat de bal tegen de steunarm van Mata kwam", aldus Sven Kums.

"Dat vind ik vreemd, want van die regel hebben wij nog nooit gehoord. Wij kregen mee dat elke handsbal in de zestien penalty zou worden. Ik zeg niet dat we beter waren of de winst verdienden, maar die fase had de wedstrijd wel kunnen veranderen." 

Bij Anderlecht begreep niemand er iets van, want tijdens de voorstelling van de nieuwe regels had Frank De Bleeckere nog een soortgelijk voorval in zijn presentatie gestoken. Toen was er de vraag dat iemand zoiets toch onvrijwillig doet, dat hij zijn arm er niet kan afkappen. Het antwoord was dat dit het risico was van zo te tackelen...

Club Brugge is boos om... afgekeurde goal

Bij blauw-zwart kon men niet begrijpen waarom de goal van Wesley werd afgekeurd in de eerste helft. De VAR kon blijkbaar een lijn trekken, maar zelfs daarop was het niet duidelijk of de Braziliaan buitenspel stond. Van een clear error kon dus geen sprake zijn.

"Ik hou niet van die VAR", zuchtte Wesley. "Het is voor mij geen offside. Niemand kan trouwens zeggen of het er nu net over was of niet... Dit is toch een probleem. De ref op het veld beslist blijkbaar niet meer, maar wel de man in het busje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties