Antwerp riskeert wel erg zware straf voor rondvliegende bekertjes tegen Standard
Simon Wauters
Simon Wauters
| 89 reacties

Moet Antwerp een wedstrijd zonder supporters spelen?

Antwerp riskeert wel erg zware straf voor rondvliegende bekertjes tegen Standard

Vrijdagavond werd het duel tussen Antwerp en Standard even stilgelegd nadat de thuisfans Standard-coach Michel Preud'homme met bekertjes bekogelden.

Antwerp won de bitsige wedstrijd uiteindelijk met 2-1. Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Ze scoorden voor de thuisploeg, Zinho Vanheusden maakte op slag van rust de gelijkmaker.

In blessuretijd werd Lamkel Ze nog uitgesloten na een duw, maar de overwinning krijgt nog om een andere reden een zure nasmaak voor de Great Old.

Volgens Belga is de kans namelijk klein dat Antwerp kan ontkomen aan een boete van 25.000 euro. Daarnaast hangt stamnummer één ook een disciplinaire procedure bij de KBVB boven het hoofd. En die kan een nog veel zwaardere sanctie opleggen.

Door de voorgeschiedenis van Antwerp, bestaat de kans namelijk dat de voetbalbond Antwerp een wedstrijd achter gesloten deuren wil opleggen.

Eerder ging Anderlecht al in beroep tegen de straf van één wedstrijd achter gesloten deuren na de incidenten op het veld van Standard. Paars-wit berekende dat zo’n wedstrijd zonder fans meer dan één miljoen euro kost. Ook voor Antwerp zou die sanctie dus een financiële opdoffer betekenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties