Bölöni met gemengde gevoelens: "Te veel cinema"
Jeroen Verschakelen
| 40 reacties

Bölöni legt zich neer bij schorsing Lamkel Zé, maar vindt dat Mpoku overdreef

Bölöni met gemengde gevoelens: "Te veel cinema"

Didier Lamkel Zé was met zijn winnende treffer én zijn rode kaart tegen Standard ongetwijfeld de meest besproken man van het weekend. In zijn wekelijkse persbabbel kwam Antwerp-trainer Bölöni nog eens terug op de fase.

Een discutabele fase in de match tussen Antwerp en Standard van afgelopen vrijdag: na een fout op Didier Lamkel Zé wou Paul-José Mpoku de Kameroener overeind helpen, maar die laatste repliceerde botweg met een duw. Mpoku liet zich daarop vallen en scheidsrechter Verboomen stuurde Lamkel Zé prompt van het veld.

Hoewel de Geschillencommissie aanvankelijk vier dagen schorsing had voorgesteld voor de vleugelspeler van Antwerp, ging The Great Old in beroep en daar bekwam de club strafvermindering: Lamkel Zé moet nu nog slechts één speeldag schorsing uitzitten. Daardoor mist hij enkel de match tegen Genk van nu vrijdag. 

Gemengde gevoelens

In zijn wekelijkse persbabbel kwam Antwerp-trainer Bölöni nog eens terug op de bewuste fase. Hoewel de club met stamnummer 1 aanvankelijk de vrijspraak vroeg voor Lamkel Zé, liet Bölöni nu toch verstaan dat hij best kan leven met de schorsing van de winger. Maar tegelijkertijd kon de Roemeense oefenmeester het niet laten om Paul-José Mpoku nog even met de vinger te wijzen: "Hij verkocht wel erg veel cinema tijdens die fase", klonk het ietwat gepikeerd.

Lamkel Zé liet zich vangen en weet volgens Bölöni zelf ook wel dat hij een stommiteit heeft begaan, dus het is aan hem om zijn lessen te trekken uit de rode kaart. De Kameroener is op een seizoen uitgegroeid tot een van de absolute uitblinkers bij Antwerp, dat zijn afwezigheid vrijdag dus wel zal voelen tijdens de match tegen leider Genk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties