"Clasico in Vlaanderen geworden": Ivan Leko beschouwt voor op clash met Gent én laat zich uit over Genk - Antwerp

Redactie
| 12 reacties
"Clasico in Vlaanderen geworden": Ivan Leko beschouwt voor op clash met Gent én laat zich uit over Genk - Antwerp
Foto: © photonews

Voor Club Brugge wacht zondag de moeilijke verplaatsing naar AA Gent, al kregen die wel een klap door de bekerfinale te verliezen tegen KV Mechelen. Ondertussen moet blauw-zwart hopen dat KRC Genk punten laat liggen tegen Antwerp. "Wij rekenen niet op een ander."

"We moeten zelf nog vier keer spelen en dan zien we waar we zullen uitkomen. We moeten hopen op het beste. We moeten met onszelf bezig zijn en onze spirit hooghouden", aldus Ivan Leko op een persconferentie in Jan Breydel.

"Te veel rekenen is niet goed. Voor Genk wordt de match tegen Antwerp misschien de moeilijkste, maar wij kunnen niet bepalen wat in die match zal gebeuren. Daar kunnen we niet in tussenkomen, wij moeten zelf gewoon winnen van Gent zondag."

Gent verdiende meermaals meer

"Met zeven punten achterstand? Dan is het voorbij. Maar met zes punten en nog een thuismatch tegen hen, is het ook na dit weekend nog mogelijk. We hebben in de play-offs al laten zien dat we van iedereen kunnen winnen. In voetbal kan alles", aldus de oefenmeester van blauw-zwart.

En dus moet Gent zondag voor de bijl: "Het is een Clasico in Vlaanderen geworden. We zullen met power en intensiteit moeten spelen om ze te kloppen. Ze hebben een klap gekregen in de bekerfinale, maar dat kan een voordeel én een nadeel zijn voor ons. Ze toonden in play-off 1 goed voetbal en drie-vier keer verdienden ze meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties