Westerlo heeft een nieuwe overnemer

Nils Wens
| 17 reacties
Westerlo heeft een nieuwe overnemer
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Half maart waren er al onderhandelingen tussen Herman Wijnants en Oktay Ercan, een Turkse zakenman, over een eventuele overname van Westerlo en die onderhandelingen zijn nu afgelopen.

Het ging de laatste jaren niet goed met Westerlo. Sinds de degradatie naar 1B raakte de club er niet meer bovenop en ze kregen de licentie voor volgend seizoen alleen maar dankzij de nieuwe investeerder. Als die er niet was gekomen, was het zelfs moeilijk geweest om in eerste amateur te gaan spelen door de hoge schulden die de club heeft. 

Die problemen zijn voor Westerlo nu van de baan. Oktay Ercan zal het overnemen van Herman Wijnants. Dat meldt Het Nieuwsblad. Herman Wijnants was de man die 40 jaar aan het roer stond bij Westerlo. Hij was al langer op zoek naar een overnemer. Oktay Ercan is in Turkije ook ondervoorzitter van Boluspor, een ploeg uit de tweede klasse.

Textielbedrijf

Het oude bestuur zou zijn ontslag hebben aangeboden. Wim Van Hove zal de nieuwe bestuurder van de club zijn die de dagelijkse leiding op zich neemt. De nieuwe eigenaar van Westerlo is de baas van een textielbedrijf, waar zo'n 10.000 mensen werken. Dat bedrijf zou militaire uitrustingen aanbieden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties