Het begint al: play-off 2-ploegen tekenen nu al verzet aan tegen voorstel Pro League om chaos op te lossen

Het begint al: play-off 2-ploegen tekenen nu al verzet aan tegen voorstel Pro League om chaos op te lossen

't Begint al... Door de zaak Propere Handen is het goed mogelijk dat straks de verkeerde ploeg in de barragematchen voor het laatste Europese ticket staat. De Pro League had een voorstel om dat op te lossen, maar dat stuit op verzet van zowel KV Kortrijk als STVV.

De twee ploegen gaan waarschijnlijk de groepswinst pakken in hun poule van play-off 2 en één van hen speelt dan om dat Europees ticket. Maar ze pikken het niet dat het ticket mogelijk naar de vijfde uit play-off 1 gaat. 

En ook het voorstel om de wedstrijd sowieso tussen de winnaar van play-off 2 en de vierde uit play-off 1 te laten spelen, stuit op groot verzet. “Dat heb ik al laten weten aan de bevoegde instanties”, aldus Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns in GvA. “Wat zegt het reglement? Ik citeer: De club die het laatste ticket kan toegewezen krijgen, dient hierom testwedstrijden te spelen tegen de winnaar van de play-off 2. Het kan dan toch niet dat zo'n Europees ticket cadeau wordt gedaan aan de nummer vijf?”

“In de testwedstrijden voor promotie naar 1A is het toch ook de verliezer die promoveert als de winnaar niet kan? Concreet: als KV Mechelen niet mag promoveren, is het Beerschot dat in 1A zal spelen. Wel, als de winnaar van play-off 2 de finale op 26 mei verliest, maar KV Mechelen Europa niet in mag, is het alsnog de ploeg uit play-off 2 die als verliezer van die finale Europa ingaat. Ik heb hierover contact gehad met STVV en Charleroi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties