Arnesen spiegelt zich aan Ajax met Anderlecht: "Zij investeerden in ervaring en persoonlijkheid in de as van het veld"

Clint Vens
| 40 reacties
Arnesen spiegelt zich aan Ajax met Anderlecht: "Zij investeerden in ervaring en persoonlijkheid in de as van het veld"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax slaat momenteel de gehele voetbalwereld met verstomming door zijn prestaties in de Champions League. Het geheim? Jonge hongerige toptalenten omringd door leidersfiguren die de klappen van de voetbalzweep kennen. Een koers die ook technisch directeur Frank Arnesen met Anderlecht wil varen.

Paars-wit zet onder Marc Coucke en Michael Verschueren alles op de jeugd. Amuzu, Bornauw, Saelemaekers en vooral Verschaeren zijn de exponenten en vaandeldragers van deze filosofie. De resultaten blijven vooralsnog uit, maar technisch directeur Frank Arnesen predikt geduld en verwijst daarvoor naar Ajax. 

Wanbeleid?

"Ik heb ze hier een artikel uit de Nederlandse pers laten zien uit april 2018 - 'Ajax voert een wanbeleid'. Zó snel kan het dus gaan", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Maar wat hebben Overmars en Van der Sar gedaan? Zij investeerden meer dan twintig miljoen euro in ervaring en persoonlijkheid in de as van het veld, met Blind en Tadic. Tuurlijk helpt het dat je tweehonderd miljoen euro op de rekening hebt staan, én net nu ontploffen De Ligt, De Jong en Van de Beek, maar de les van Ajax moet zijn: ga niet meteen in paniek slaan als het beleid dat je voert even niet aanslaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties