Clubwatcher stomverbaasd over miljoenentransfer Club Brugge: "Hij was hier derde keuze"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 34 reacties
Clubwatcher stomverbaasd over miljoenentransfer Club Brugge: "Hij was hier derde keuze"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Odilon Kossounou is de eerste zomertransfer van Club Brugge. Het betaalde drie miljoen euro voor de 18-jarige Ivoriaanse verdediger Odilon Kossounou van Hammarby. In Zweden wordt verbaasd gereageerd.

Hammarby-watcher Robert Laul van de Zweedse sportkrant Sportbladet heeft het  in een gesprek met Het Nieuwsblad over de Ivoriaan.

“In zijn tweede competitiematch ging hij helemaal onderuit bij een kopbalduel. Plots lag hij komisch op zijn kont, terwijl zijn tegenstander scoorde. Nadien speelde hij wel verder alsof er niets gebeurd was. Die mentaliteit is zijn grootste pluspunt. Naast zijn fysieke kracht, natuurlijk.”

Volgens Laul ziet Club Brugge hem vooral als een transfer op lange termijn. “Hij moet nog heel veel leren. Hij zal wel talent hebben, maar was nog maar een paar maand in Zweden en speelde nog maar een enkele wedstrijden. Hij was hier geen tweede, maar derde keuze. Vooral zijn uitvoetballen is nog een probleem. Dat loopt meerdere keren per wedstrijd fout.”

Het is dus afwachten of Kossounou volgend seizoen al een rol van betekenis kan spelen in de A-kern van Club Brugge of eerst verder zal moeten rijpen bij de beloften.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties