Analisten laten zich uit over strijd Leko-Clement: "Hij heeft meer foute keuzes gemaakt"

Redactie
| 21 reacties
Analisten laten zich uit over strijd Leko-Clement: "Hij heeft meer foute keuzes gemaakt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie trekt deze avond tactisch aan het langste eind? Ivan Leko en Philippe Clement hebben indruk gemaakt de laatste twee seizoenen. Maar de analisten geven toch het voordeel aan de coach van Genk.

Niet abnormaal als je ziet hoe Clement zijn groep gemanaged heeft dit seizoen. "Over het hele seizoen bekeken heeft Clement bijna geen fouten gemaakt. Als je dan ook nog eens het vertrek van Pozuelo daarbij rekent, heeft Leko het toch gemakkelijker gehad", vindt Marc Degryse in De Zondag.

"Leko heeft ook wat meer foute keuzes gemaakt dan Clement. Amrabat achterin, bijvoorbeeld, vond ik niet echt een succes. Clement heeft daarentegen perfect een antwoord gevonden op het vertrek van Pozuelo."

Knap!

Hij wordt daarin bijgetreden door collega Geert De Vlieger. "Dit seizoen steekt Clement er toch bovenuit. De manier waarop hij zijn ploeg laat spelen, de manier waarop ze steeds zichzelf blijven, maar toch rekening houden met de tegenstander. Dat is knap. Hoe ze met veel lef de laatste keer tegen Brugge speelden, zegt genoeg. Clement mag met die titel gaan lopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties