Saelemaekers terug in de basis, maar zijn werkpunt is duidelijk: "Hij moet in positie blijven"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Alexis Saelemaekers moet tactisch nog bijgeschoold worden

Saelemaekers terug in de basis, maar zijn werkpunt is duidelijk: "Hij moet in positie blijven"
Foto: © photonews

Alexis Saelemaekers stond tegen Genk weer in de basis bij Anderlecht. Hij kreeg de voorkeur op Andy Najar. Maar bij de jongeling lijkt er te veel drang te zijn om zichzelf te bewijzen.

Onder Fred Rutten verdween Alexis Saelemaekers uit de basis. Te weinig tactisch meedenken, klonk het toen. Er valt wel iets voor te zeggen, want Saelemaekers wil zich bij momenten te veel tonen.

"Het was moeilijk", aldus Saelemaekers over zijn maanden op de bank. "Ik heb er wel veel van geleerd dit seizoen. De trainer geeft me nu wel veel vertrouwen en praat veel met me. Dat heb ik nodig."

Tegen Genk verliet hij dikwijls zijn flank om centraal te gaan lopen, in de weg van Verschaeren. "Ja, dat heb ik ook gemerkt", aldus analist Eddy Snelders. "Vooral in de eerste helft. Daar moet hij echt aan werken, want hij moet in positie blijven."

Saelemaekers weet dus meteen wat hij moet doen. "Ik wil volgend seizoen zoveel mogelijk spelen, liefst als basisspeler. Rechtsback of aanvallender? Dat blijft me gelijk, als ik maar op het veld sta."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties