De man die over de jeugd en hun kansen waakt: "Vermijden dat er spelers worden aangekocht terwijl wij weten dat er jeugd aankomt"

De man die over de jeugd en hun kansen waakt: "Vermijden dat er spelers worden aangekocht terwijl wij weten dat er jeugd aankomt"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft een transfercomité opgericht. Daarin worden alle inkomende spelers besproken. Maar in dat transfercomité zetelt ook Jean Kindermans - hoofd opleidingen bij paars-wit - en die moet aan de alarmbel trekken als de eigen jeugd gebarreerd wordt.

Kindermans weet wat zijn taak is. "Ik rond geen transfers af. Mijn corebusiness is het opleiden van jeugdspelers. Maar ik vind het logisch dat de jeugdopleiding vertegenwoordigd is in het transfercomité. Om te vermijden dat spelers worden aangekocht terwijl wij binnen de jeugdopleiding weten dat er jongens klaar zijn of klaargestoomd kunnen worden voor bepaalde posities", zegt Kindermans aan Sport/Voetbalmagazine. 

Aangezien Marc Coucke en Michael Verschueren de jeugd een prominente plaats hebben gegeven, is dat ook niet onlogisch. "Als je als club investeert in het contracteren van jeugdspelers, de opleiding opwaardeert, samenwerkingen opzet met Belgische en buitenlandse clubs, dan moet je op een bepaald moment je A-kern stofferen met eigen jongens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties