Frans onderzoeksmedium beweert: Tapie kocht in 1993 spelers van Club Brugge om

Redactie
| 99 reacties
Frans onderzoeksmedium beweert: Tapie kocht in 1993 spelers van Club Brugge om
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

In Frankrijk moet Bernard Tapie, ex-voorzitter van Olympique Marseille, zich verantwoorden voor het gerecht voor corruptie. Nu is daar nog een beschuldiging bijgekomen. Cornel Dinu, een ex-speler en oud-bondscoach van Roemenië, beschuldigt hem ervan spelers van... Club Brugge omgekocht te hebben.

Mediapart, toch een betrouwbaar onderzoeksbureau in Frankrijk, laat weten dat Dinu Tapie beschuldigt van meerdere spelers van blauw-zwart en de scheidsrechter van de match omgekocht te hebben. Marseille won met 0-1 in Brugge en mocht zo naar de finale van de Champions League. 

De oud-speler van Dinamo Boekarest gedurende de jaren 70, daarna bondscoach van Roemenië, zegt dat hij Tapie verschillende keren ontmoette begin jaren 90. Voor de match tegen Brugge werd Ion Crăciunescu - een Roemeen - aangeduid als ref. Dinu zou daarbij de ontmoeting tussen Tapie en de ref geregeld hebben. 

Tijdens de ontmoeting zou Tapie gezegd hebben dat hij verschillende spelers van Club betaald had om niet voluit te gaan. De ref zou dan weer geen kaart mogen geven hebben aan Basile Boli, die anders voor de finale geschorst zou zijn. Zo gezegd, zo gedaan en Marseille won de Champions League in de finale tegen AC Milan. Tapie ontkent bij Mediapart wel alle beschuldigingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties