Ex-Bruggeling speler-trainer zoals Kompany (wel op lager niveau): "Ik zag nooit trainer in Clement" en "Overtuigd dat de jeugd bij Brugge nu meer kansen gaat krijgen"

Ex-Bruggeling speler-trainer zoals Kompany (wel op lager niveau): "Ik zag nooit trainer in Clement" en "Overtuigd dat de jeugd bij Brugge nu meer kansen gaat krijgen"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Hans Cornelis wordt trainer-speler bij Zwevegem in Tweede Amateur. De voormalige verdediger van onder andere Club Brugge is er 37 en speelde vijf jaar samen met Philippe Clement bij blauw-zwart.

Toen zag hij evenwel nog geen trainer in hem. "Echt niet. Philippe moest het vooral hebben van karakter en spelinzicht, maar in die tijd zag ik het als trainer echt nog niet in hem. Ik kan ook geen kwaad woord over hem zeggen, maar het beeld dat ik van hem had is waarschijnlijk ook de reden waarom Club hem twee jaar geleden nog niet als T1 aanstelde: te braaf", klinkt het in de Krant van West-Vlaanderen

"Maar absoluut chapeau voor wat Clement de laatste twee jaar heeft bewezen, want Waasland-Beveren is toch nog altijd iets anders dan Racing Genk. Hij was een vaderfiguur voor de spelersgroep, tactisch top en ook intern stond hij sterk in z’n schoenen.”

Hij ziet onder Clement ook wel een koerswijziging gebeuren. De jeugd zal meer kansen krijgen. "“Daar ben ik van overtuigd. Philippe heeft bij Genk bewezen jongens als Trossard, Heynen en Wouters een kans te geven. Al moet ik er wel bij vertellen dat er enkel doorstroming mogelijk is als er voldoende kwaliteit is. Daarover kan ik niet oordelen, maar jongens als Loïs Openda, Cyril Ngonge en Thibault Vlietinck zijn toch veelbelovende talenten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties