Arnesen over het profiel van versterkingen dat Anderlecht zoekt: "Verschaeren moet het straks niet gaan doen"

Arnesen over het profiel van versterkingen dat Anderlecht zoekt: "Verschaeren moet het straks niet gaan doen"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht moet een metamorfose ondergaan deze zomer. Een hele hoop spelers moeten weg en er moeten gerichte - en ervaren - mannen gevonden worden om de ploeg te dragen. "Verschaeren moet het niet doen, de oude jongens moeten het doen."

Het is kwaliteit in plaats van kwantiteit dat voorop staat. "Kompany hebben we al. Achteraan zitten we goed. Ik kan Verschueren volgen – we moeten niet ineens acht spelers kopen voor de A-ploeg. Ik denk dat we maximaal zeven spelers kunnen gebruiken, van wie vier om de basisploeg onmiddellijk te versterken", klinkt het in S/V Magazine.

20 spelers overhouden van de huidige kern en die dan versterken met ervaring. "Wat wij nu zoeken, zijn spelers met een hoge handelingssnelheid. Dat is een absolute vereiste. Enerzijds mogen we onze jeugdspelers niet blokkeren en anderzijds moeten we oppassen dat we een Yari Verschaeren niet opbranden."

"We mogen niet denken: hij heeft het een half jaar goed gedaan en volgend seizoen moet het beter. Hij moet zelf ook niet denken dat hij automatisch de volgende stap zal zetten. Ik zou aan Verschaeren willen zeggen: leer, luister en werk. De ouwe jongens moeten het straks doen. De mannen die erbij komen, moeten hun ervaring én mentaliteit overbrengen in de ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties