Enorm populaire Neto over zware laatste half jaar bij Gent: "Ik zou liegen als ik zeg dat ik correct behandeld werd"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 14 reacties

Renato Neto kreeg geen kansen meer bij Gent, ondanks dat hij fit was

Enorm populaire Neto over zware laatste half jaar bij Gent: "Ik zou liegen als ik zeg dat ik correct behandeld werd"
Foto: © photonews

Renato Neto zag zijn contract bij AA Gent niet verlengd. De enorm populaire middenvelder zou volgens het bestuur niet meer op topniveau geraken na zijn operatie aan het rechterbeen. Neto zelf begreep het allemaal niet.

Neto nam afscheid van het Gentse publiek voor de match tegen Anderlecht. Daaruit bleek nogmaals hoe graag gezien hij wel was. Maar nadat hij fit voor de dienst bevonden was, schreef het Gentse bestuur hem af, zegt hij nu in S/V Magazine.

"Blijkbaar was ik toen al bij bepaalde mensen in de club afgeschreven. Terwijl ik van de medische staf de feedback kreeg dat alles oké was. In december zei Michel Louwagie mij dat ik na nieuwjaar niet mee mocht op stage en de rest van het seizoen met de B-kern zou moeten trainen, omdat ik zogezegd toch niet meer mijn niveau van voorheen zou halen", doet de Braziliaan zijn verhaal.

Gent zal altijd in mijn hart blijven zitten, maar ik ben blij dat het voorbij is

Neto vroeg een tweede opinie en ook daar werd hij fit verklaard. "Ik zou liegen, mocht ik beweren dat ik het laatste halfjaar correct behandeld werd", aldus Neto. "Maar ik vergeet nooit meer het initiatief dat de supporters namen om de laatste wedstrijd van het seizoen afscheid van mij te nemen. De manier waarop ze dat deden, betekent ontzettend veel voor mij."

"Ze lieten mij echt voelen dat ze van mij houden. Tranen, veel tranen waren dan ook onvermijdelijk toen ik een laatste keer het veld opging om hen te begroeten. Uiteraard ben ik de club dankbaar voor de vele jaren, voor de titel en de Champions League die ik er mocht meemaken. AA Gent zal altijd in mijn hart blijven zitten. Maar ik ben heel blij dat het voorbij is. Nu wil ik zo snel mogelijk met Oostende aan een nieuw seizoen beginnen.’

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties