De Wolf ruilde Lokeren in voor Eupen: "Vorig jaar zat ik nog met Club Brugge rond de tafel"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 7 reacties

Ortwin De Wolf sprak vorig jaar met Club Brugge

De Wolf ruilde Lokeren in voor Eupen: "Vorig jaar zat ik nog met Club Brugge rond de tafel"

Zondag staan Eupen en Club Brugge tegenover elkaar in de Belgische competitie. Sinds dit seizoen verdedigt Ortwin De Wolf het doel van de Panda's, maar de 22-jarige goalie had evengoed voor blauw-zwart kunnen spelen.

De Wolf is een echt jeugdproduct van Sporting Lokeren, maar de doelman had zijn basisplaats aan Davino Verhulst verloren en wou in 1A aan de slag blijven. Eupen bood hem de ideale oplossing aan.

Er was al sinds enkele maanden contact en ze bleven geïnteresseerd", legde Ortwin De Wolf uit in Het Nieuwsblad. "Ik voelde dat ze me echt wilden. Bovendien wilde ik liever bij een kleine club elke week presteren dan op de bank zitten bij en grotere club."

Club Brugge

En aan aanbieding van een grotere club, die was er. "Vorig jaar praatte ik met Club Brugge, maar daar had ik geen oren naar. Ik had amper acht matchen gespeeld voor Lokeren. Ik wou spelen en bij Lokeren was die kans groter."

Het komt er dus op neer dat De Wolf zich nog niet klaar voelde voor een topclub. "Daar is er simpelweg meer concurrentie en meer druk. Daar heb ik al jonge spelers aan ten onder zien gaan en dat wilde ik mezelf besparen", besloot hij.

Zondag staan Eupen en Club Brugge tegenover elkaar in de vierde speeldag van de Jupiler Pro League.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties