POLL: Vrancken, Clement en Preud'homme in de running voor 'Trofee Raymond Goethals': wie geniet uw voorkeur?

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties
POLL: Vrancken, Clement en Preud'homme in de running voor 'Trofee Raymond Goethals': wie geniet uw voorkeur?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 16 december wordt de laureaat van de 'Trofee Raymond Goethals 2019' uitgereikt en de genomineerden zijn alvast bekend: Michel Preud'homme, Wouter Vrancken en Philippe Clement.

Elk jaar gaat de jury van de 'Trofee Raymond Goethals' op zoek naar de trainer Belgische trainer die het best beantwoordt aan de wijze van werken en gedrevenheid van de gelijknamige coach. Dit jaar zijn de drie genomineerden werkzaam in de Belgische competitie.

Wouter Vrancken

Nog nooit kon een trainer deze individuele onderscheiding twee keer in de wacht slepen. Voor Wouter Vrancken is het de eerste nominatie en hij zal ook moeten winnen om die statistiek in ere te houden.

Vrancken dankt zijn nominatie aan het uitstekende werk bij KV Mechelen. In maart 2019 verzilverde hij de eerste periodetitel met Malinwa door Beerschot te kloppen in de strijd om promotie naar 1A. Terwijl het schandaal 'Propere Handen' als een zwarte schaduw boven de club hing pakte hij als tweedeklasser ook nog eens de Beker van België door in de finale af te rekenen met favoriet KAA Gent.

Philippe Clement

Als Philippe Clement wint is hij de eerste trainer die voor de tweede keer gelauwerd wordt in deze verkiezing. Hij zou de trofee dan ook voor het tweede jaar op rij winnen. In 2018 loodste hij Genk na een moeilijk seizoen naar de vijfde plaats en strandde hij in de finale van de Croky Cup. In het nieuwe seizoen oogstte hij lof voor het sprankelende voetbal van de Limburgers.

Die lijn trok hij in 2019 door en bezorgde een erg dominant spelend Genk de landstitel. Clement verkaste naar Club Brugge en hij voltrok 'het onmogelijke' door blauw-zwart via de voorrondes voor de groepsfase van de Champions League te kwalificeren. Club staat bovendien autoritair aan de leiding in de JPL.

Michel Preud'homme

In 2016 troefde de toenmalige trainer van Club Brugge Dury en Mazzu af in de 'Trofee Raymond Goethals'. Nu is hij voor de derde keer genomineerd, een keer minder dan Hein Vanhaezebrouck en Marc Wilmots.

Preud'homme loodste Standard vorig seizoen naar een derde plaats in de reguliere competitie en play-offs. Club en Genk staken er dat seizoen bovenuit. Dit jaar doet Club het opnieuw erg goed, maar MPH houdt Standard in het kielzog van de leider.

Wie is volgens u de verdiende winnaar? Stemmen in de onderstaande poll kan nog tot 15 december 12 uur 's middags.

Wie verdient volgens u de Trofee Raymond Goethals?

50%
4%
46%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties