Vercauteren houdt de boot nog af: "Kompany moet het zelf beslissen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 1 reacties
Vercauteren houdt de boot nog af: "Kompany moet het zelf beslissen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht zag deze week drie belangrijke spelers alle trainingen afwerken. Philippe Sandler, Adrien Trebel en Vincent Kompany stonden allemaal op het veld. "Maar het zal een last minute decision worden", aldus Frank Vercauteren.

Uiteraard ging het vooral over Kompany, want die staat nu toch al bijna drie maanden aan de kant. "Hij heeft alles of bijna alles kunnen meedoen deze week. We zullen zien wat de training van zaterdag zegt. Bij een lange afwezigheid moet je natuurlijk ook rekening houden met dat we drie wedstrijden op één week hebben."

Maar Kompany is wel zowat de enige speler in België die zelf mag beslissen of hij speelt of niet. "Kompany zal zelf uitmaken of hij fit genoeg is om te spelen. Hij moet dat beslissen. Hij mist natuurlijk wel iets na een paar maand niet spelen. Maar hij heeft ook de kwaliteiten om dat ruimschoots te compenseren."

Het lijkt er echter niet op dat hij zondag in Oostende al gaat spelen. "Als hij fit genoeg is om op de bank te zitten, is hij ook fit genoeg om te spelen", zei Vercauteren nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties