Vercauteren gaat jongeren niet vertroetelen: "Zelfs met deze druk moeten ze optimaal kunnen presteren"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 47 reacties

Frank Vercauteren ziet geen reden om zijn jongeren nu te sparen

Vercauteren gaat jongeren niet vertroetelen: "Zelfs met deze druk moeten ze optimaal kunnen presteren"
Foto: © photonews

Anderlecht staat weeral twee weken in de schijnwerpers, weliswaar omwille van de negatieve resultaten. Voor de jonge kern van Frank Vercauteren kan dat zwaar wegen, maar ook dat is voor hem deel van het proces.

Vercauteren gaf ook meer uitleg over zijn visie. Zondag in Oostende leek het alsof hij en Kompany elkaar tegenspraken, maar daar had hij zijn mening over. "Nee, de constructie van achteruit is voor mij altijd het eerste plan. Wat ik zei is dat ze een gevaarlijke situatie moeten leren herkennen. Maar de opbouw blijft wel. Je moet daaruit leren, maar de filosofie blijft hetzelfde."

Toch wel wat mentaal oplapwerk dus, maar niet veel meer dan eender welke andere week. "Dat doen we elke week. Er zijn altijd wel spelers die ontgoocheld zijn. Nu misschien wat meer door de resultaten. Maar ik wil dat ze dit zien als een positieve stimulans. Ze moeten met die druk omkunnen en presteren. Nee, optimaal presteren. Anders heb je een probleem om bij Anderlecht te spelen."

Intensiteit en mentaliteit

Maar voor Vercauteren is de tijd van babbelen ook voorbij. Met een duidelijke hint richting een paar mensen binnen de club. "We hebben intern veel gesproken, maar misschien is het beter om in deze tijden wat meer te zwijgen. Dat er over mentaliteit gesproken wordt? (twijfelt lang om te antwoorden) Ik ga de spelers in deze beschermen."

"Want ik denk niet dat het aan de mentaliteit ligt. Misschien was ik in Oostende niet tevreden over de intensiteit, maar wel over de mentaliteit. Hoe komt het anders dat we dat de laatste 20 minuten wel kunnen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Kwart Finales

Nieuwste reacties