Het smaakt naar meer voor 17-jarige goalie na puik bekeroptreden: "Ik zal er staan als de coach mij nodig heeft"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit het Bosuilstadion
| 7 reacties

Maarten Vandevoordt niet onder de indruk van de dolle cupsfeer in Antwerp - Genk

Het smaakt naar meer voor 17-jarige goalie na puik bekeroptreden: "Ik zal er staan als de coach mij nodig heeft"

KRC Genk koos na het uitvallen van de ervaren Danny Vukovic om het vertrouwen te schenken aan jonkies Gaëtan Coucke (21) en Maarten Vandevoordt (17). Die eerste is titularis in de competitie, maar zijn jongere collega liet in de cupmatch tegen Antwerp zien dat hij ook klaar is voor het grote werk.

Ondanks drie tegengoals liet Vandevoordt enkele aardige dingen zien tegen Antwerp. Dat moet toch naar meer doen smaken voor een echte sportman. "Jawel, ik hoop het ook. Maar het is de coach die daarover beslist. Wanneer hij mij nodig heeft zal ik klaar zijn", liet Maarten Vandevoordt na de partij optekenen.

Nu de bekerexit een feit is zal hij via de competitie aan speelminuten moeten komen, maar daar kreeg Gaëtan Coucke steevast de voorkeur. "We zullen zien wat de toekomst brengt. Iedereen wil zo veel mogelijk spelen en ondertussen ga ik elke training en elke match mijn ding blijven doen."

De verstandhouding met Coucke is naar eigen zeggen goed. "Hij heeft me voor de match wat tips meegegeven en me verteld dat ik er klaar voor was. Dat doet deugd."

Ook Bolat was onder de indruk van zijn jonge collega. "Ik moet hem feliciteren met zijn wedstrijd. Die save op de kopbal vlak voor affluiten was schitterend en die penalty pakt hij ook goed. Ik stond als jonge snaak in doel voor Genk tijdens de cupmatch op Anderlecht (Bolat pakte bij 1-0 rood en daarna werd het nog 6-0, nvdr.), dus ik weet perfect wat er in zijn hoofd omging", besloot de ervaren sluitpost.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties