Komt promotie van Seraing naar 1A dan toch nog in gevaar? Geknoei met coronatests kan Luikenaars zuur opbreken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 60 reacties

Voetbalbond blijft mogelijke fraude met coronatests van Seraing onderzoeken

Komt promotie van Seraing naar 1A dan toch nog in gevaar? Geknoei met coronatests kan Luikenaars zuur opbreken
Foto: © photonews

Ze konden bij Seraing voorbije zaterdag op de Freethiel met hun geluk geen blijf: dankzij een straffe 2-5-zege was de promotie naar 1A een feit. De sportieve promotie op zijn minst. Want Seraing moet zich nog verantwoorden voor de zaak van de coronatests.

Sinds februari hangt er immers een zaak van identiteitsfraude met coronatests als een donkere schaduw boven Seraing. Met die coronatests is destijds geknoeid. Seraing legt de schuld hiervoor bij teammanager Peter Kerremans. Dat betekent niet dat de zaak geen staartje meer kan krijgen.

Volgens Het Nieuwsblad blijft de KBVB zich vastbijten in de zaak rond de coronatests. Het zou enkele leden van de Luikse club vandaag confronteren met het onderzoek. Het zou gaan om voorzitter Franchi, teammanager Kerremans en enkele leden van de beloftenkern. 

Strenge straf

Indien bestuursleden op de hoogte waren van de vervalsingen, riskeert Seraing een strenge straf. Die kan gaan van degradatie tot zelfs schrapping. Bij het pas gedegradeerde Waasland-Beveren zullen ze de zaak uiteraard op de voet volgen. Zoals bekend hebben de Waaslanders zich in het verleden al eens gered op basis van een extrasportieve reden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

 Promotion Play-offs - Finale (T)
Waasland-Beveren Waasland-Beveren 2-5 Seraing Seraing

Nieuwste reacties